http://1keris.blogspot.com

Video : Pahlawanku di Lahad Datu

Monday, August 11, 2014

Friday, August 8, 2014

Dr MiM: TERKINI ! KHALID IBRAHIM BUBAR DUN SELANGOR ….

Dr MiM: TERKINI ! KHALID IBRAHIM BUBAR DUN SELANGOR ….: 1. Kita baca laporan di bawah :  "Anwar tidak perlu sibuk untuk bubar Dewan Undangan Negeri (DUN) sebab Khalid sendiri telah be...

BLOG ABG

Wednesday, July 31, 2013

Dr MiM: Happy Birthday Lim Kit Siang DAP & May U Find Guil...

Dr MiM: Happy Birthday Lim Kit Siang DAP & May U Find Guil...: Happy Brithday Lim Kit Siang. Hope you remember this :- 1. Mayat Encik Kassim Omar yang dibunuh kejam sebelum 13 Mei 1969! 2. Perarakan...

BLOG ABG

Monday, June 3, 2013

Pilihan Anda: Titah YDP Agong ditulis oleh Kerajaan BN - DS Anwar

Pilihan Anda: Titah YDP Agong ditulis oleh Kerajaan BN - DS Anwar

KERIS MELAYU@blogger

Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai ): SIRUL AZHAR FAIL MOHON KETEPI HUKUMAN GANTUNG

Aku Sayang UMNO dulu, kini dan selamanya (Perjuangan yang belum selesai ): SIRUL AZHAR FAIL MOHON KETEPI HUKUMAN GANTUNG:   TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

1Barisan

Pilihan Anda: Pengurus Pemasaran L'oreal (M) diburu pihak berkuasa kerana hina YDP Agong

Pilihan Anda: Pengurus Pemasaran L'oreal (M) diburu pihak berkuasa kerana hina YDP Agong

KERIS MELAYU@blogger

Pilihan Anda: Pemilik blog popular hina YDP Agong 'patung bazir duit rakyat'

Pilihan Anda: Pemilik blog popular hina YDP Agong 'patung bazir duit rakyat'

1Barisan

Talk With Hand: PENDEDAHAN EKSKLUSIF !!!!! SALASILAH ANWAR IBRAHIM...

Talk With Hand: PENDEDAHAN EKSKLUSIF !!!!! SALASILAH ANWAR IBRAHIM...: KAMU BERANI PERTIKAI ORANG LAIN TETAPI TAKUT PERTIKAIKAN ANWAR IBRAHIM !! PERNAHKAH KAMU SELIDIKI KETURUNAN ANWAR IBRAHIM?? Rekod ...

BLOG ABG

Wednesday, May 22, 2013

UMNO tak perlu pemimpin pengampu dan pembodek.........

The Chulan : "Semua Ok Datuk Semua Ok" - Masih Ada lagi Ke 

Makhluk Ni Dalam UMNO? @NajibRazak



Antara sebab Selangor bungkus walau pun Taiko besar nya ada lah DS Najib sendiri ada lah permainan politik belakang tabir di mana mustahil orang sebuk macam DS Najib boleh tahu segala nya.Dengan kesebukan kerja tentu sekali DS Najib bergantung pada laporan yang di beri sahaja.Dan jika laporan kata ok semua beres semua , maka tentu sekali tiada apa yang lebih menekan yang harus di lakukan oleh DS Najib..

Pada tahun 2009 PRU10 di Pekan Pahang, DS Najib sentiasa di beri laporan positif oleh pembantu keliling nya, "semua Ok Datuk, semua beres" tidak ada yang tidak ok semua ok saje. Akhir nya Najib hampir tidak jadi Perdana Menteri hari ini. Menang dengan majoriti 241 undi sahaja.

Kenapa ini semua terjadi? kerana orang yang kelilingi nya tidak jujur akibat terlalu ghairah mahu membodek dan ampu. Kaki kipas akan takut untuk berkata benar. Kaki kipas yang mahu habuan akan hanya mahu kabaran baik sahaja di sampai kan,

Mereka tidak faham , pemimpin bukan mahu berita gembira , pemimpin mahu berita benar supaya boleh buat penilaian dan tindakan susulan demi perbaiki kedudukan.

Salah satu yang di tegur oleh mantan Perdana Menteri Tun Mahathir baru baru ini ada lah bertanya siapa dia gerangan yang menasihati Najib? Siapa kah yang tidak betul melapor kan kedudukan on the ground? Siapa panglima war room? Atas dasar apa atas prinsip apa sesuatu tindakan di buat, begitu lah yang di tanya oleh Tun Mahathir.



(pic : tentera red bean)

Engage lah orang yang biasa berperang dengan pembangkang untuk menjadi tentera siber,

Paling ketara calon yang tidak popular yang di pilih, tentu sekali laporan susulan kerana apa mereka di pilih telah di sampai kan kepada DS Najib lalu beliau membuat assesement berdasar kan laporan yang di beri.

Pada PRU 13 ini amat ketara UMNO di dalam kedudukan defensif dan pembangkang di dalam attacking mode.Serangan UMNO hanya boleh di lihat melalui bloggers sahaja.Sedang kan serangan pembangkang begitu ketara di FB dan segala sosial network.

Amat berbeza kedudukan bila Anwar Ibrahim berbohong di depan 200,000 dan BN berkata benar di depan audience yang kecil.Ini berlaku kerana kerja keras tentera siber menyebar kan apa sahaja yang Anwar kata kan.

Selain itu pemimpin UMNO yang bertanggung jawap terhadap perkara ini masih sehingga hari ini pun berada di dalam sindrom penafian .Mereka mereka yang bertanggung jawap ini out of touch dengan roots menjadi juru cakap untuk UMNO pula.Pemuda UMNO pula nampak macam lumpuh.

Dulu dulu ada seorang Raja yang berjalan di khalayak ramai, di kata kan sesiapa yang tidak nampak baju yang di pakai nya akan pendek umur, maka semua orang yang takut mati pun mengia kan baju raja yang cantik itu, sehingga seorang kanak kanak bertaya "kenapa raja itu tidak memakai baju?'

Jadi makhluk yang keliling DS Najib belajar lah berkata benar, jangan asik kejar habuan.Berkata benar walau pun pahit, jika rasa tidak boleh menang kata kan saje, jika calon itu tidak bagus kata kan saje.Jangan main semua ok datuk semua beres datuk udah nya bungkus.

Jadi lah macam mantan PM Tun Mahathir dia counter check sendiri apa apa yang dia tidak yakin , kerana makhluk yang asyik mahu gembira kan boss senitasa sampai kan kabaran gembira walau pun berita sebenar ada lah sebalik nya.

SUMBER : THE CHULAN - CHEDET CLUB


Admin - Selangor perlukan Barisan Kepimpinan UMNO yang baru....Buang je yang dah expired tu...........




KERIS MELAYU@blogger

Monday, May 13, 2013

Sunday, April 21, 2013

SERI PUTRA: TERKINI #PRU13 - ANWAR KENCING PENGUNDI PR DI KUAL...

SERI PUTRA: TERKINI #PRU13 - ANWAR KENCING PENGUNDI PR DI KUAL...: #PRU13 - KISAH SERAM SEDIH PENYOKONG PKR DAP PAS KUALA LANGAT KENA KENCING DEK ANWAR IBRAHIM #TolakPR at 3:41 PG Pentas Tersedia Dengan Hia...

anaknilai

Wednesday, April 17, 2013

ANAKNILAI: TERKINI #PRU13 - PKR MEMANG KETURUNAN PENIPU !!!

ANAKNILAI: TERKINI #PRU13 - PKR MEMANG KETURUNAN PENIPU !!!: GRO PKR seronok menipu Rakyat! Ketua Srikandi PKR, Siti Aishah Shaik Ismail yang turut menjadi calon PKR Tambun semalam menyerlahkan sifat ...

1technocrate
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comment Box

Like Button

Activity Feeds